Hårda vindar i Skåne

Publicerat: 2024-10-02 - 10:41 - Skrivet av Martin Söderberg

Att det skulle blåsa på Söderslätts fina golfbana var ingen överraskning. Men vid årets sista HIO-semifinal blev ändå deltagarna ordentligt utmanade av den starka blåsten. Och det syntes på resultaten. Men som någon sa: "Det är lika för alla" så till slut kom alla i mål och kunde njuta av god lunch och prisutdelning.

Av det lilla men naggande goda startfältet så spelade inte helt oväntat Victor Dahlstrand från Söderåsens GK bäst av alla. Han klarade banan på 78 slag vilket var 12 slag bättre än någon annan. Med +3 i hcp så räckte det till vinst i scr-klassen men inte långt i hcp-klassen.

Victors inspel på 18:e hålet. //Foto: Martin Söderberg.

Där vann nämligen Sture Johansson från Sölvesborgs GK med 34 poäng. Det var ett resultat som han inte räknat med skulle räcka till final. Men som sagt, det var inte lätt på Söderslätt den här dagen.

Sture begrundar svårigheterna. //Foto: Martin Söderberg.

Rutger Hagstad från Bryttsäter GK, såg mest bekymrad ut på golfbanan. Men väl informerad om att han tagit sig till finalen i Uppsala nästa sommar på sina 33 poäng bröt leendet ut.
- Det var verkligen inte vad jag räknat med, sa han och tackade sina medspelare, banan och alla för sitt resultat.

Rutger i en stilig position inför sin drive. //´Foto: Martin Söderberg.

Fredrik Johnsson från Tegelberga kom på den försmädliga tredjeplatsen med samma poäng som Rutger Hagstad och var lite besviken eftersom det var andra gången han kom trea i en HIO-semifinal.

Slutligen skulle bästa dam få en plats i finalen. Det blev Kairi Prei från Barsebacks Golf & Resort som slog Rosmarie Adenmark med en poäng. Kairi var länge osäker på om hon kunde vara med men kände sig ok dagen innan semifinalen och bestämde sig för att åka. Inget dumt beslut.

Kairi i en fin stilstudie. //Foto: Martin Söderberg.

Semifinalen på Söderslätts GK var årets sista och nu står det klart att det blir tolv finalister vid nästa års final på Upsala GK den 22-24 juli.
Totalt var det 148 deltagare vid årets semifinaler. Den senaste var den 99:e HIO-deltävlingen sedan starten 2002.
Nästa års final blir den 100:e!! Var semifinalerna spelas nästa år avgörs under våren 2025.