Fyra klara för finalen 2025

Publicerat: 2024-09-17 - 12:00 - Skrivet av Martin Söderberg

Frosten skrapades av på vindrutorna på den första riktigt kalla sensommarmorgonen. Men när väl alla semifinalister kom i väg var solen framme och det utlovade regnet på eftermiddagen kom aldrig fram till Johannesbergs fina golfanläggning några mil öster om Uppsala. De fina förhållandena lovade bra resultat och det blev det verkligen.

Lennart Lindqvist från Stockholm och Kungsängen, som alltid med sin fru som supporter, kvalade in till sin tredje HIO-final efter fina 40 poäng i B-klassen. Han tar verkligen fram sitt bästa spel när det kommer till HIO-semifinaler.
- Jag älskar den här tävlingen, sa "Linkan" vid prisutdelningen, men kunde inte riktigt komma på hur många år han deltagit.
Tvåa i B-klassen blev Ulla-Maija Larsson från Arboga som märkbart lycklig tog den andra finalplatsen  med 37 poäng, en poäng före tvåfaldiga tidigare HIO-Mästaren Javier Lopez från Huvudstaden.

Lennart Lindqvist på det 10:e hålet.//Foto: Martin Söderberg.

För topp-10 och prisplats i B-klassen krävdes det 33 poäng.

I A-klassen var resultaten helt fantastiska. 34 poäng för prisplats och en vinnare, John Hamben från Bro Hof Slott GC, som med sitt livs rond vann inta bara hcp-klassen utan även scr-priset med 42 poäng och 77 slag.

- Jag har aldrig förr gått under 80 slag, avslöjade John som fick hålla två tacktal där han hyllade, bana, personal, medspelare och HIO-klubben förstås.

Stilstudie på Johan Hamben på det 15:e hålet.//Foto: Martin Söderberg.

Det var en tuff kamp om andra platsen. Tre spelare på 37 poäng. Det blev slutligen Anneli Holgersson från Roslagen GK som gick vinnande ur striden med sin lägre hcp. Håkan Hellsten från Enköping och  Felix Perersgård från Ingelsta fick ge sig.

John Hamben, Lennart Lindqvist, Anneli Holgersson och Ulla Maija Larsson är alla klara för finalen.//Foto: Martin Söderberg.

Nästa HIO-semifinal går på St Jörgen Park Golf den 30 september och dagen efter, den 1 oktober på Söderslätt GK.