HIO-finalen 2024 är igång

Publicerat: 2024-07-24 - 21:04 - Skrivet av Martin Söderberg

HIO-finalen 2024 är igång. Första ronden är spelad och det ser ut att bli en uppgörelse mellan tre spelare när finalronden spelas dag två.

 

Rose-Marie Lundberg från Hills GK, Gert Larsson från Varbergs GK och Lennart Lindberg från Arvika GK.

De har skapat sig en liten buffert mot övriga finalister där Rose-Marie och Gert har 39 poäng och Lennart 38. Det är visserligen ett koppel spelare på 33 poäng men det ska mycket till om de kan ta in på tättrion som övertygade.

Över 80 ronder har Rose-Marie lagt bakom sig redan i år. Som dubbel HIO-mästare och sexfaldig finalist så ska det mycket till om hon inte slåss om segern finaldagen.

- Jag var lite orolig på morgonen då jag kände mig lite dålig. Men den friska luften hjälpte till och jag spelade bra genom hela ronden, sa Rose-Marie.

Gert var lite mer ojämn. Ett uselt utslag på ettan och strul på tvåan samlade bara två poäng. Men sen kom han igång.

- Jag är riktigt nöjd med spelet efter det. Speciellt med 22 poäng sista nio, tyckte Gert.

Till skillnad från Gert hade Lennart en dålig avslutning. Bara ett poäng på de sista två hålen var trist.

- Jag är nöjd i alla fall. Och vilken fin bana, och väder, sa Lennart som verkade ganska obekymrad inför den spännande finalronden.

 

Sextonde green på Upsala GK.//Foto: Martin Söderberg

Finalbanan är Upsala GK:s 18-håls bana som invigdes 1965. Efter otaliga ombyggnationer så är banan nu en av Sveriges absolut vassaste mästerskapsbanor. Veckan innan HIO-finalen spelades SM Lag Damer på banan och spelarna tyckte då att det var den bästa banan de spelat på den här säsongen.

Resultat HIO-finalen 2024 Rond 1.