Gert Larsson är årets HIO-mästare!

Publicerat: 2024-07-25 - 20:37 - Skrivet av Martin Söderberg

Trots utlovat regn så fortsatte solen att skina över Upsala Golfklubbs fina 18-hålsbana när HIO-finalen 2024 avgjordes. Mest sken solen över Gert Larsson från Varbergs GK som lyckades prestera årets bästa rond och bli årets HIO-mästare med fantastiska 81 poäng.

Det var tio poäng bättre än tvåan Marcus Norlin från Grönlund GK och trean Lennart Lindberg från Arvika GK.

Allt talade för att det skulle bli en jämn batalj i ledarbollen där tidigare dubbla HIO-mästaren Rose-Marie Lundberg från Hills GK och Gert hade samma poäng efter rond ett, tätt följda av Lennart.

Lennart, Rose-Marie och Gert på första tee. //Foto: Martin Söderberg.

Men redan efter fyra spelade hål hade Gert samlat på sig elva poäng mot Rose-Maries sex och Lennarts åtta. En plump på hål fem för Gert hindrade honom inte från att sluta på 42 poäng med en elegant avslutning med birdie på sista hålet.

Gert tar ut linjen för sin birdie på 18:e hålet.// Foto: Martin Söderberg.

- Tack alla spelkamrater och tack Upsala GK och Martin för trevliga dagar här i Uppsala, sa Gert och konstaterade att det var hans bästa rond i år.

Scr-priset vanns av Victor Dahlstrand från Söderåsens GK på fina 145 slag, +1.

Vid prisceremonin passade även Upsala GK:s ordförande Anders Kylesten på att tacka HIO-klubben för att de lagt HIO-finalen i Uppsala.

Lennart "Scheffler" Lindbergs inspel på nionde hålet.//Foto: Martin Söderberg.

Banan var verkligen i toppskick med fläckfria fairways och fina greener. Så vi kan redan nu se fram emot en fin HIO-final 2025 då även den kommer spelas på Upsala GK i juli månad.

Men innan dess ska semifinalerna spelas. Den 16 september på Johannesbergs GK, den 30 september på St Jörgen Park Golf och den 1 oktober på Söderslätts GK.

Resultat närmast flagg tävlingen:

 Hål 2:  Mona Sonefors  Bollnäs GK  342 cm
 Hål 6:  Victor Dahlstrand  Söderåsens GK  435 cm
 Hål 10:  Victor Dahlstrand  Söderåsens GK  225 cm
 Hål 14:  Mats Larsson  Gävle GK  370 cm

 

Resultat HIO-finalen 2024, Upsala GK 24-25 juli:

 

 

 

HIO-finalen 2024 på Upsala GK